Podologie

Wat doet een podoloog?
Een podoloog onderzoekt en behandelt mensen met voet klachten. Of mensen die door een verkeerde voetstand klachten van hun benen of rug hebben.

Bij welke klachten kan de podoloog helpen?
Een podoloog behandelt onder meer:

  • afwijkingen van tenen en voeten
  • overbelasting, likdoorns, overmatig eelt
  • enkel, knie, rugklachten door een verkeerde voetstand
  • voetproblemen bij rheuma, suikerziekte
  • sport blessures

 Röntgen opname                      Hallux Valgus

Onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een vraaggesprek om duidelijk te maken wat de klachten zijn. Daarna wordt gekeken hoe de voeten er uit zien als u staat en loopt. De bewegelijkheid van de voeten wordt onderzocht, soms worden er Echo’s gemaakt en als het nodig is worden er afdrukken van de voeten genomen waarmee steunzolen gemaakt kunnen worden.

Behandelmogelijkheden
Aan de hand van het onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan gemaakt. Dit zou o.a. kunnen bestaan uit aangepaste steunzolen en voetoefeningen.

Controle
Controle van de steunzolen vindt na 6 weken na aflevering plaats. Tussentijdse controles vinden altijd in overleg plaats.

Kosten en vergoeding
Als register podoloog wordt ik door de meeste zorgverzekeraars erkend. Als u over een aanvullende verzekering beschikt zullen de kosten van het consult en steunzolen geheel of gedeeltelijk vergoedt worden. (U kunt bij “Tarieven” bekijken wat de vergoeding van u zorgverzekeraar is)

 

Home