Specialisaties

Ik heb na mijn studie fysiotherapie diverse nascholingen en specialisaties gevolgd. Hieronder volgt een korte beschrijving van deze specialisaties:

4xT Revalidatie
Dit is een behandel manier die bestaat uit 4 vaste stappen, namelijk testen, triggeren, tapen en trainen.
Testen:
Elke behandeling begint met het testen van de beweging die het meest pijnlijk is. Door het bindweefsel te verschuiven tijdens de beweging kan bepaald worden in welke richting het bindweefsel getriggerd moet worden.
Triggeren:
Het bindweefsel wordt in de geteste richting getriggerd (losgemaakt)
tapen:
Daarna wordt het getriggerde weefsel getaped. De tape blijft 3 dagen zitten.
trainen:
Na het testen triggeren en tapen is het de bedoeling dat er getraind wordt.

NSA therapie volgens Dr. Stenvers.
Sinds 2010 ben ik lid van de NSA therapie groep. NSA is een onderzoeks- en behandel methode van nek, schouder, arm klachten, ontwikkeld door Dr. Derek Stenvers.

Hierbij wordt de arm ten opzichte van het schouderblad bewogen. Deze methode is nagenoeg pijnloos en zeer effectief gebleken.

Het Mulligan concept
Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten Het is een samenspel van therapeut en patiënt. De therapeut voert een techniek uit en de patiënt moet een aantal bewegingen uit voeren. Deze bewegingen moeten dan pijnloos zijn.

Medical Taping Concept
Dit is een tape methode die zijn oorsprong kent in Japan. Het wordt uitgevoerd met elastische tape die de spieren ondersteunen in hun functie, zonder gewrichten “vast te zetten”. De tape heeft tevens een “liftende werking”op de huid waardoor de doorbloeding verbeterd wordt.
Easy taping Methode
De EasyTaping Methode bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Testen
  2. Tapen

Hoe werkt het?
Eenvoudig gezegd wordt de spier en het gewricht getest. Dan wordt het in getapet met elastische tape. En daarna wordt er getraind
De tape en de beweging zorgt voor een bevordering van het herstel.


Manuele Therapie Marsman
De Manuele Therapie Marsman is een onderzoek-en behandelingsmethode gericht op de bewegelijkheid van de wervelkolom. Het is een methode die rekening houdt met voorkeurshoudingen en bewegingen.
Door de wervelkolom tijdens het onderzoek in drie delen te bekijken kan er voor de lage rug, het middelste deel van de rug (daar waar de ribben zitten) en de nek een diagnose van het probleem gesteld worden
De therapie bestaat daarna uit het opheffen van het probleem door middel van het gericht mobiliseren (los maken) van de wervelkolom.

 

Home